Novogodišnji dekor u Laktašima

Tri hiljade sijalica, stotine zvjezdica, kišobrana, staklenih kugli, zvončića, crvenih mašni, pahuljica, zvučne signalizacije, nekoliko jelki, plus ukrašenih vrtnih stabala, čine jedinstven novogodišnji ambijent, sve u jednom dvorištu.

Mještanin Željko Dedić sa suprugom Snježanom i sinom Aljošom, desetak dana je ukrašavao dvorište. Sada izgledao kao carstvo za djecu i odrasle.

– Slobodno mogu reći da je ovo najbogatije ukrašeno dvorište u Laktašima jer, nigdje u blizini nisam vidio više ukrasa. To je moj višegodišnji ritual. Radujem se, sa velikim zadovoljstvom kitim kuću, pomoćne objekte, stabla, sve… Svake godine dokupljujem dekoraciju, povećavam svoj fond – ispričao nam je Dedić pokazujući svoju svjetlucavu nogodišnju bajku.

Vrijednost svih ovih ukrasa je, kaže, desetak hiljada KM.

– Rado oblačim i uniformu Djeda Mraza, i dijelim poklone, pakete djeci. Tako sam uradio i ove godine. U vrtiću u Laktašima, novogodišnje darove uručio sam grupi sa tridesetak mališana. Odjenuo sam odoru Djeda Mraza i otišao djeci u goste. Obradovali su se poklonima, ali i mene su usrećili – kaže Željko Dedić u čijem dvorištu će, i ove godine, blještavi novogodišnji ukrasi svjetlucati sve do kraja januara.

srpskainfo.com

0