GEST ZA POHVALU FK OBRADOVAC Na tribini oslikali portret preminulog saigrača

Portret Dušana Gajića Gaje, mladog fudbalera koji je preminuo krajem prošle godine, naslikan je na tribini Fudbalskog kluba Obradovac u Gradiški.

To je dokaz, kažu Dušanove bivše klupske kolege, igrači, članovi uprave i navijači, da u ovom uzornom sportskom kolektivu nije zaboravljen. Njegove igre na terenu, gde je sa velikim uspjehom nosio broj 10 i bio vođa tima, postale su dio istorije ovog kluba duge i bogate tradicije.

– Dušan je bio prijatelj svih nas. Volio je sport, a najviše fudbal, kojem je davao najviše. Na terenu i izvan njega zračio je dobrotom, borio se do posljednjeg životnog trenutka za sport i za klub – kazali su fudbaleri nakon zajedničkog fotografisanja.

Njegov portret naslikan je na inicijativu fudbalera Obradovca, posebno kapitena Borislava Božića.

– To su podržali svi ostali, članovi i prijatelji kluba i bivše Gajine radne kolege iz kompanije „Lion“ – navodi za Srpskainfo Mirza Lović, predsjednik Fudbalskog kluba Obradovac, koji se takmiči u Područnoj ligi Gradiška.

Mirya Lović

– Nema dana, treninga, utakmice da našeg Gaju ne pomenemo, njegovih poteza, golova, ali i postupaka izvan terena, u društvu poslije utakmice, u opuštenoj situaciji. On je prednjačio u stvaranju pozitivne atmosfere, širio optimizam i vjeru u pobjedu i uspjeh – kažu Gajine kolege, fudbaleri Obradovca.

Oni su se sredinom juna okupili na stadionu i za uspomenu fotografisali ispred njegovog portreta, izrađenog na tribinama ovog gradskog kluba.

– Emotivno sam doživio ovaj gest, postupak Obradovca koji je za svaku pohvalu. Igrači i uprava kluba su pokazali da ne zaboravljaju svoje asove, da grade kolektiv za primjer u svojoj sredini i šalju snažnu poruku svima i svuda, u cijeli svijet – rekao nam je Đorđe Grujičić, trener FK Obradovac.

Deni Božić, slikar iz Doboja, podsjeća da je prvi put ovdje radio portret velikih razmjera na metalnoj podlozi.

– Za mene je, u slikarskom smislu, ovo bio težak zadatak, jer murale uglavnom slikam na zidovima, na drugačijim površinama. Ipak, tokom dva dana savladao sam i taj izazov i drago mi je da sam u tome uspio – istakao je Božić.
Posebno hvali ambijent, podršku i ičekivanje.

– Od početka rada, prvih linija do posljednjeg kista, uvijek je bilo mnogo gledalaca. Oni su s velikom znatiželjom očekivali ishod, pratili da li će mural biti dobar i u skladu s njihovim vizijama. Na kraju su me uvjerili da je sve urađeno dobro i zato dijelim njihovo zadovoljstvo – objašnjava Božić.

Deni Božić

U Fudbalskom klubu Obradovac odlučni su da na isti način podsjete navijače i na Mahmuta Murića, bivšeg igrača starije generacije, koji je nedavno preminuo u Americi. Pored Dušanovog, na velikoj metalnoj podlozi izradiće i njegov portret.

– Sudbina je htjela da Murić i Gajić ostanu upamćeni kao odlične desetke. Nosili su isti broj dresa koji smo povukli u našu istoriju, jer, poslije njih dvojice, više ga niko ne nosi u klubu – podsjećaju u Obradovcu, primjernom sportskom kolektivu koji je na okupu i nakon prekida takmičenja zbog epidemije virusa korona.

Oni organizuju radne akcije, uređuju teren, podsjećaju na najveće klupske uspjehe i kroje planove za novu prvenstvenu sezonu.

Radne akcije na stadionu

Fudbaleri i članovi uprave FK Obradovac organizovali su nekoliko radnih akcija kojim su bitno poboljšali uslove na stadionu i zadržali pozitivan sportski duh. Asfaltiran je prilazni put, izgrađen parking, zasađeni drvoredi lipe i paulovnije, teren je proširen, postavljena je i nova ograda.

– Izgradili smo temelje ispod tribina za nove svlačionice. Gradimo moderne svlačionice za igrače, sudije i službene prostorije. Postavljamo i reflektore, planiramo urediti teren – rekao je Enes Duratović, član uprave FK Obradovac.

srpskainfo.com

0