LOPTA PUNA RAZUMEVANJA I PRIJATELJSTVA U DUBRAVAMA

 

gradiska02 ismet sabic predsednik fk dubraveFK „Dubrave“, osvajač jesenje titule Regionalne lige primer je uspešnog kolektiva koji na prvo mesto stavlja međunacionalnu toleranciju, sportski duh i pedagoški rad sa omladinom.

Ismet Šabić, predsednik ovog kluba ističe da su to vrednosti na kojima ovde svi insistiraju. Zato su na svakoj utakmici gotovo pune tribine, celo naselje pomaže FK „Dubrave“ a uspehe, koji su kruna takvih odnosa, zajednički proslavljaju.

-Za nas je na prvom mestu izgradnja zdravog kolektiva među omladinom. Na svim sastancima insistiramo na poverenju među njima, toleranciji i obrazovanju. Zato u ekipi imamo profesore, studente, uspešne učenike, vredne radnike – kaže Šabić naglašavajući i bitnu ulogu Mesne zajednice u politici ovog kluba duge tradicije. Smail Cimirotić i Muhamed Mustafi predvode navijačku grupu koja redovno, uključujući i žene, putuje na utakmice.

-Niko u Lijevču ne voli više fudbal od nas. Kada je utakmica, ostavljamo sve poslove i pravac na stadion u našem mestu ili Banjaluci, Prijedoru, Kneževu, Kotor Varoši, zavisno gde se igra – ispričao nam je Cirimirotić koji je letos prodao nekoliko vagona kukuruza da bi igradio krov na tribinama. Srpčanin Zoran Kresojević, trener prvog tima kaže da u dugogodišjoj igračkoj i trenerskoj karijeri nije delio bolju atmosferu i harmoniju kao u FK „Dubrave“.

-To je ljudska priča izvan sadašnjeg vremena, ona pripada lepoj prošlosti ili je najava bolje budućnosti. Tu se osećam lepo – kazao je Kresojević. Sadik Lović sekretar FK „Dubrave“ smatra da je svrha sveha u širenju pozitivnih vrednosti ugroženih u sadašnjosti.

MIL_0135

-Najvažnije je da se svi, bez obzira na veru, naciju i društveni status osećamo dobro. Ovde se u toj misiji živi i deluje danonoćno a u klupskim prostorijama, uz punu trpezu, pesmu i veselje provodimo mnogo vremena – smatra Lović. Upravo njegove kao i navode trenera i predsednika kluba potvrdili su nam igrači Mirza Hadžialagić i Dario Glišić rekavši da su neguju prijateljstvo iskovano na fudbalskom terenu u Dubravama.

Igrački kadar
Na igračkom spisku su Alen Lović, Dragan Jovetić, Nebojša Radosavac, Aleksandar Rajilić, Mirza Hadžialagić, Meris Demo, Igor Nježić, Boris Kisin, Srđan Berić, Tarik Keran, Dario Glišić, Ahmet Hasanović, Bojan Kumić, Miroslav Zorić (kapiten), Ervin Demo, Mirzet Begić, Derviš Ališić, Vladimir Gavrić, Sabahudin Pivač, Igor Pilipović, Ervin Crljenković, trener Zoran Kresojević, pomoćnik Salko Ališić, sportski direktor Mirza Ćehajić.
gradiska01 dubrave su primer  dobre medjunacionalne saradnje i tolerancije
 Mrkela za šankom
Elvir Pivač, konobar u klupskom kafiću poznat je po nadimku Mrkela. On je takođe bio odličan fudbaler u riječkom „Orjentu“ a zbog pozicije na levom krilu mnogi su ga upoređivali sa asom „Crvene zvezde“ Mitrom Mrkelom.

 Svestrani Nedim Hatić Nešo
Najviše vremena u klubu provodi Nedim Hatić Nešo koji je istovremeno medicinar, oružar, ekonom, igrač i golman na treninzima a po potrebi radi i druge poslove. Za medije i promociju zadužen je Sadik Lović Satko, dok je za kulinarske specijalitete, kažu ovde, najbolji majstor Kićo a didžej Buco.

0