LATINOAMERIČKI POKRETI OPČINILI PUBLIKU

Stotinjak članova srbačkog Plesnog kluba „Ritam“ opčinilo je latinoameričkim i ostalim plesovima publiku u „Kulturnom centru“ Gradiška. Branko Savanović, predsednik ovog kluba rekao je u petak naveče, nakon podele diploma članovima iz Gradiške, da je za godinu dana rada u ovom gradu „Ritam“ učlanio veliki broj mladih koji su na takmičenjima osvojili mnoge nagrade i priznanja.

-Ovde ima mnogo talentovanih devojčica koje vole ples ali je interesantno da nam nedostaju dečaci. Oni ne pokazuju dovoljno interesovanja za ovu igru, verovatno opredeljeni za druge oblasti zabave i sporta – kazao je Branko Savanović. On zajedno sa suprugom Viktorijom, poreklom iz Ukrajine a od skora i sinom Svetislavom više od 20 godina promoviše ples u Srpcu i okolini.

-Više od polovine stanovnika Srpca prodefilovalo je kroz ovaj klub koji je osvojio najviše nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Time smo postali najuspešniji klub u BiH, ispred velikih gradova, Sarajeva, Tuzle, Mostara, Banjaluke… Sada je naš sin Svetislav koji takođe pleše, otvorio sekcije u Gradiški, Derventi i još nekim susednim mestima, gde uspešno radi sa decom – kazala nam je Viktorija Savanović, bivša ukrajinska šampionka u više plesnih disciplina. U „Kulturnom centru“ Gradiška, gde su širom otvorili vrata mladim plesačima, podržavaju ove aktivnosti, što je od ključne važnosti za uspeno plesno veče. Publika je dugim aplauzima nagradila plesne parove te ostale učesnike u programu.

Milan Pilipović

0