DADILJA U KOPAČKAMA

ČELINAC – Sport a nadasve fudbal je neverovatana opsesija Nebojše Radosavca iz Čelinca, poznatijeg po nadimku Besko.

Ovaj 33-godišnji zanesenjak u loptu, sportista koji je najveći deo života proveo u kopačkama ili patikama, kaže za sebe da zapravo neprekidno igra fudbal. Kada nije na travnatom, betonskom ili nekom drugom terenu malog ili velikog fundbala, teran drugim obavezama, onda mu je ova igra stalno na pameti.

-Fudbalska igra meni je u krvi. Nema dana u godini u kojem ne igram fudbal. To su utakmice u dresu FK “Dubrave”, potom igram mali fudbal za premijerligašku ekipu “Čelinca” gostujući po celoj BiH, borim se za golove i pobede na turnirima u regionu a ne propuštam ni rekreativne mečeve sa prijateljima iz ulice ili naselja – ispričao nam je Radosavac opisujući svoju odanost sportu i fudbalskoj igri. Ovaj šef krojačnice u tvorinci obuće za decu “Madra”, gde je zaposlen nekoliko godina, ljubav prema sportu pokušava preneti na sinove Marka i Strahinju. Oni su još mali ali prepoznaju čaroliju kojom je njihov otac opsednut.

-Moja supruga Ljiljana podržava bavljenje sportom ali redovno prigovara zbog čestih odsustvovanja od kuće, blatnjavih kopački i znojavih majica – poverava nam Besko svoje bračne odnose podređene sportu i popularnoj igri kojoj je posvećen od detinjstva. Osim matičnog kluba iz mesta u kojem živi, bio je član mnogih timova u zemlji i inostranstvu. Na tome spisku je i fudbalski klub “Stolani 1926” u Češkoj. Poslednjih nekoliko godina igra za “Dubrave” koje su obedljivo na vrhu Treće lige RS a tome je uveliko doprineo upravo Besko, ljubimac publike u ovom lijevčanskom mestu.

-Nedavno sam bio kapiten “Dubrava” na utakmici protiv “Čelinca” u Čelincu. Nije mi bilo jednostavno ali sam dao sve od sebe, što je rezultiralo pobedom moje ekipe. Moji Čelinčani su me kritikovali tokom utakmice ali smo posle opet zajedno otišli na piće jer fudbal doživljavam samo kao igru kojoj se dajem bez oklevanja i bez rezerve – samouveren je naš sagovornik kojeg prijatelji zovu još i dadiljom u kopačkama. On ne osporava takve priče rekavši da nisu daleko od istine.

-Uvek sam spreman i priparavan da krenem na utakmicu, bilo koju i bilo gde, čak i u pola noći. Zato dok decu čuvam, kopačke su mi na oku ili na nogama. Ne smem dangubiti ukoliko se za to ukaže prilika a to je uvek nepredvidivo – opisuje Besko svoje fudbalske izazove. On kaže da je sada u odličnoj formi, da kodiciju održava svakodnevno vežbajući i da ne planira uskoro kopačke okačiti o klin.

Ljubimac publike u Dubravama

Besko je, kažu njegovi saigrači iz Dubrava, uvek u formi, zdrav i prav kojeg ni bolest ne može sprečiti da istrči na teren. Publika FK “Dubrave” dodelila mu je nezvaničnu titulu svoga ljubimca.

0