POSAO KAO NOVOGODIŠNJI POKLON

gradiska01 zeljana sa profesorom i dekanom vojislavom skrbicemOstvareni snovi Željane Vučković (24) iz Gradiške

MILAN PILIPOVIĆ

GRADIŠKA – Željana Vučković koja je nedavno proglašena sudentom generacije u gradiškopj Visokoj školi za poslovne studije „Primus“, dobila je posao u ovoj ustanovi.

Time je direktor Ranko Bakić ispunio obećanje dato prilikom promocije poslednje generacije diplomaca. Za Željanu, diplomiranog ekonomistu smera javne uprava, to je najlepši novogodišnji poklon te nagrada za veliki trud iskazan tokom školovanja.

-Kada mi je na svečanom proglašenju za studenta generacije ponuđen posao u Visokoj školi “Primus”, nisam to shvatila ozbiljno. Pomislila sam da će procedure potrajati, da je sve suviše lepo i bajkovito da bi bilo ispunjeno – rekla nam je Željana koja je prethodno završila društveno-jezički smer gradiške Gimanzije. Međutim, desetak dana posle diplomske svečanosti ona je zasnovala radni odnos i sada je koordinator razredne nastave u Primusovoj srednjoj školi.

-Na fakultetu sam imala maksimalan prosek ocena, čistu desetku. Shvatila sam da je oblast ekonomije moj najbolji izbor, nisam želela da se zadovoljim samo prosekom nego da učim i napredujem – rekla nam je ova vredna devojka, poreklom iz Sanskog Mosta koja je sa roditeljima krajem rata došla u Gradišku.

Posle završetka srednje škole, nije imala rešenje gde da nastavi školovanje. Kaže da se kolebala između književnosti, prava i ekonomije ali se ne kaje što je izabrala ovo poslednje. Među kolegama može se pohvaliti da je, posle školovanja za samo nekoliko dana dobila posao, bez staža na Birou rada.gradiska02 zeljana vuckovic na radnom mestu

-Nova godina i božićni praznici za mene su veoma lepi, najlepši poslednjih godina. Dobila sam prvu platu, više nemam razloga da novac tražim od roditelja ili bilo koga drugoga. Počastiću društvo, prijatelje ali i sebe jer su mi se sve kockice u životu za sada poklopile – iskreno nam je ispričala Željana, opsednuta još većim željama i ambicijama. Ona tokom 2016. godine planira nastaviti školovanje, napredovati u struci uverena u svoje mogućnosti. Vojislav Škrbić, Željanin profesor i dekan Visoke škole za poslovne studije u Gradiški kaže da je ona pokazala veliku inicijativu, uložila mnogo truda sa neskrivenom ambicijom da uči i napreduje.

-Željani Vučković je otvoren put da iduće školske godine postane asistent na našem fakultetu te nastavi školovanje. Smatram da će ona u skorašnje vreme, ukoliko nastavi kao do sada, postati dobar profesor jer za to, osim znanja, ima veliki dar – kazao nam je profesor Škrbić.

Stipendije
U gradiškoj Visokoj školi “Primus” odlučili su da od naredne školske godine stipendiraju šestoro studenata prve godine koji na prijemnom ispitu pokažu najviše znanja te opredeljenost za rad i učenje.

0