RASPEVANI RIBOLOVCI NA SAVI KOD GRADIŠKE

Sunčani periodi ovog vikenda podstakli su ribolovce na Savi kod Gradiške da uz dobar ulov, zapevaju i zasviraju koristeći lepo oktobarsko vreme. Ahmet Sarač, Adem Ahmetagić i Željko Dedić su često na ovoj reci u čijim talasima vide priliku za odmor i opuštanje. Ahmet kaže da je njegov život nezamisliv bez Save.


-Na vodi živim, boravim tu i danju i noću. Ponekad, zimi i leti, u svako doba po nekoliko dana i sedmica ne idem odavde. Upoznao sam sve čarolije Save i sve njene ćudi. Sada je ponovo dobar ulov ribe a ja sam velemajstor za pripremu – pohvalio nam se Sarač. On je i ovog vikenda pripremio bogatu trpezu ribljih specijaliteta a sa prijateljima Ademom i Željkom čak je na vodenoj platformi zasadio povrće.

-U kantama, flašama, kutijama su ljute paprike, mrkva, paradajz i drugo povrće. Ovde sve uspeva a dobro raspoloženje ponajbolje – objašnjava Dedić koji je sa Saračem formirao i duo „Rakovi“.


-Nastupamo na vodi, naš improvizovani savski restoran u pokretu nazvali smo „Ovo je zapad“. Imamo bogat repertoar i pevamo pesme iz svih zemalja Jugoslavije koja na našem splavu živi punim kapacitetom. Duo „Rakovi“ ima višestruko značenje, nas dvojica smo rakovi u horoskopu a takođe smo dobri lovci na rečne rakove – pohvalio se Željko Dedić.


Ovaj trojac, zajedno sa Ademom koji ima titulu ekonoma na Savi, davno je osvojio reku na granici dver države, sve njene lepote koje pričom, pesmom i svojim primerom uporno prenose na druge.

0