ZNANJE NAGRAĐENO DESETKAMA

diplomirale-desetkamaJelena Pekić iz Kozarske Dubice je nedavno stekla zvanje diplomiranog ekonomiste bankarstva. Ona kaže da se za školovanje na „Primusu“ opredijelila zato što predstavlja akreditovanu visoku školu a studijskim programom, nastvanim kadrom i uslovima školovanja garantuje uspješan rad.

-Ovdje sam shvatila sve aspekte finansijskog poslovanja koje mogu primijeniti u praksi, u bankarskim institucijama ili preduzećima tojest sferi realnog sektora ekonomije – kazala nam je Jelena Pekić koja se, u diplomskom radu bavila finansijskim rizicima. „Kvantitativna analiza mjerenja finansijskih rizika sa posebnim osvrtom na devizni i bankarski rizik“ je tema koju sam uspješno odbranila pred komisijom, prilikom predstavljanja svoga diplomskog rada na ovu temu.

-Bilo mi je posebno zadovoljstvo braniti diplomski rad pred komisijom koju čine ugledni profesori i stručnjaci za oblast koju sam izučavala na „Primusu“, opredijeljena da to bude moje zanimanje – navela je naša sagovornica. Slična iskustva imaju i dvije njene koleginice koje su zajedno diplomirale srodne oblasti ekonomije i bankarstva. Srpčanka Željka Žujić vjeruje da će, poslije sticanja diplome i visokih ocjena, mnogo brže i lakše doći do zaposlenja. Aleksandra Golić iz Gradiške nedavno je u Visokoj školi „Primus“ stekla zvanje diplomiranog ekonomiste.

-Većina kolega koji su prije mene završili ekonomiju, posebno bankarstvo ali i druge smijerove je pronašla zaposlenje. To je i mene podstaklo da ovdje upišem studij ali i opredijelim se za ovu struku. I sada sam još više uvjerena da to ima perspektivu – smatra Aleksandra Golić. Profesor Vojislav Škrbić, dekan Visoke škole „Primus“ i mentor ove tri uspješne studentice koji su školovanje okončale najvišim ocjenama .

profesor-vojislav-skrbic-sa-svojim-studenticama

-To proizilazi iz činjenice da VŠ „Primus“ ima desetogodipnje iskustvo, stručan kadar, dobre uslove za rad i legitimne programe u skladu sa Bolonjskim procesom, priznate izvan naših državnih granica. Napominjen da ovdje rade iskusni profesori iz više država našeg regiona čiji autoritet nije upitan – kaže profesor Škrbić.

Uspjeh ovih strudentkinja je kontinuitet u učenju i želja da savladaju znanja koja su na dohvatu a primjenljiva i prepoznatljiva u praksi.

-Ovdje izučavamo trnzicijske odnose tržišne privrede, što su one ozbiljno i odgovorno shvatile. To je rezltiralo odličnim znanjem predočenim prilikom odbrane diplomskih radova – pojasnio je profesor Škrbić a pohvale je iskazao i Ranko Bakić, profesor i direktor VŠ „Primus“ u Gradišci.

0