HUMANI MOTOCIKLISTI IZ LAKTAŠA

Članovi Moto kluba “Škorpion” iz Laktaša su na Badnji dan podelili mnogo poklona deci i siromašnim sugrađanima. To je njihova višegodišnja tradicija koju ni sada nisu izneverili.

Borka i Draško Tihomirović iz sela Koljani, koji imaju dvoje dece, kažu da je poklon uneo veliku radost u njihovu porodicu na Badnji dan.

-Veoma su nas obradovali jer kući vozimo pun automobil hrane. Proslavićemo Božić a ostaće brašna, ulja, šećera i za posle – kazala nam je Borka Tihomirović. Slavica Golubović iz Udruženja „Četiri plus“ koje okuplja porodice sa četvoro i više dece hvali saradnju sa Moto klubom „Škorpion“.

-Mnogo nam znači njihov gest jer su se setili naših porodica. Za tri najugroženije poklonili su bogate pakete hrane. Time su nastavili višegodišnju praksu humanosti i saosećanja, brige za siromašne – rekla nam je Slavica napominjući da u članstvu udruženja kojeg ona predstavlja imaju 120 porodica sa više od 500 dece. Starica Nevenka Ivančević iz Petoševaca koja živi sa sinom Milom, kćerkama Marom, Nadom i Ankom obradovala se šporetu na drvo kojeg je dobila na poklon, povodom Božića.

– Sinko moj, šporet mi je preko potreban. Stari šporet kojeg koristim je upola izgoreo, puši na sve strane, može se od njega zapaliti ova trošna kuća pa gde smo onda prispeli, nigde – emotivno nam je, drhteći od hladnoće i bolesti, tokom posete motociklista, ispričala Nevenka Ivančević. Ljiljana Marjanović, poznata po nesebičnoj brizi za decu bez roditeljskog staranja, srdačno je dočekala goste.

-Svake godine trinaest je takvih već prošlo, oni za Božić donesu hranu, paketiće, igračke za decu. Njihov znak pažnje me svaki put iznova oduševljava i na tome sam beskrajno zahvalna – kazala nam je Ljiljana koja je pripremila ručak za sve goste. Uzgred nam je rekla da su njene veze sa decom, koju je podizala i slala u svet i život iz svoje takozvane hraniteljske porodice i kuće, veoma čvrste. Ovom prilikom, osim dvoje koji su sada zbrinuti u Ljiljinoj porodici, okupilo se njih dvadesetak.

Gorana Tešanović je osam godina boravila kod Ljiljane Tešanović, završila školu a potom se udala u Novu Topolu. I ona je došla na svečanost na Badnji dan.

-I moja deca vole teta Ljilju. Danas su i oni dobili paketiće i veoma smo srećni zbog pažnje koju su nam ukazali motociklisti – kazala nam je Gorana. U MK „Škorpion“ zadovoljni su posle uspešno provedene akcije kojom su usrećili decu i siromašne sugrađane.

-Mnogi su prepoznali našu inicijativu, uključili se i dali svoje priloge. Među njima su MK „Stršljen“ iz Banjaluke, trgovina igračaka „Srna“, Biciklistički klub „Laktaši“, pekara „Blagojević“ i drugi.


Novčanim prilozima u akciji su učestvovali i članovi našeg kluba – ispričao nam je Dragan Savić, predsednik MK „Škorpion“. Njegov kolega Goran Čubrilović, predsednik laktaškog biciklističkog kluba napominje da je humanost jedna od njihovih najvažnijih misija a ova, povodom Božića samo jedna u nizu dobrotvornih akcija koje provode tokom cele godine.

Milan Pilipović

 

0