Oni ponosno nose medalje: Imena ovih 28 maturanata biće podebljana u školskom dosijeu

Najbolji uspjeh medicinara, od uvođenja ove struke u Srednjoj stručnoj i tehničkoj školi Gradiška, od 4,8 postiglo je odjeljenje maturanata sa 28 učenika.

Medalje, koje je obezbijedio humnitarac Mićo Lukić, daje prvi put.

– Time želimo ukazati da je ovo odjeljenje naših maturanata po mnogo čemu specifično, drugačije od ostalih i da će njihova imena biti podebljana u školskom dosijeu, u ljetopisu i drugim dokumentima – naglasio je Golić.

Profesorka Jelena Šurlan kaže da su to učenici velikog potencija, koji posjeduju dobru bazu za nastavak školovanja, uporni i vrijedni, ponos škole i cijelog grada.

– Njihov primjer treba isticati jer je on jedinstven i svakako može biti uzor drugima. Znanje treba cijeniti, a omladinu podsticati na dokazivanje i stalnu potrebu za uspjesima – kazala je profesorka Šurlan.


Direktor Darko Golić sa profesorima Jelenom Šurlan i Dariom Gvozdenom

Profesor Dario Gvozden naglašava da je ovo izuzetna generacija po vladanju, ponašanju, učenju, odnosu prema obavezama i profesorima.

– Vjerujem da će oni za nekoliko godina, u najvećem broju postati ljekari, jer je za većinu medicina izbor daljnjeg školovanja. Želim da se oni, poslije vrate u svoju sredinu, a da ih mi ovdje, u našoj zajednici, dočekamo i pronađemo adekvatno zaposlenje – kaže profesor Gvozden.

On takođe ističe da su učenici učestvovali u akcijama davalaštva krvi, sportskim takmičenjima, u humanitarnim i radnim akcijama, školskim projektima, sportu, đačkim forumima…


– Srednje obrazovanje i naša škola su važna stepenica našeg života. Ponijeli smo iz školee, osim znanja, najljepše uspomene, mnoga prijateljstva. Većina, gotovo svi, planiramo nastavak školovanja na medicinskim fakultetima u Republici Srpskoj i Srbiji. To je naš cilj i naš put – kazali su za Srpskainfo, nekako uglas, uzorni maturanti, medicinski tehničari iz Gradiške.

Za učenika generacije proglašena je Milica Ćurčija, iz prigradskog naselja Kruškik.


– Veoma sam srećna. Medicina, koju sam davno zavoljela, je moj životni izbor. Planiram na studij medicine u Banjaluku – kazala nam je Milica koja je i u osnovnoj školi bila đak generacije.

ODELJENJE OD 28 GENIJALACA
Među 28 učenika je pet muškaraca i 23 devojke.
To su Andrea Topić iz Aleksandrovca, Nevena Lakić iz Kosijerova, Milana Šukalo iz Gornjih Podgradaca, Belma Mujanović iz Čatrnje, Šejla Hamzić iz Žeravice, Hanita Raković iz Dubrava, Nikolina Miladinović i Tatjana Turjačanin iz Mašića, Anđela Ivaštanin, Viktorija Paspalj, Nikola Divić, Miro Alibašić, Marko Malbašić, David Kalajdžić, Jovana Đakić, Ivona Bencuz iz Gradiške, Andrea Lazić i Minja Tica iz Kozinaca, Milica Ćurčija, Maja Zabrdac, Andrea Golub iz Kruškika, Tijana Sladojević iz Cerovljana, Tatjana Kojić iz Bereka, Srđan Despotović iz Rogolja, Lazarela Sladojević i Nina Pilipović iz Nove Topole, Ivana Zec iz Romanovaca i Marija Ponjević iz Rovina.

srpskainfo.com

0