RADOJICA VIDOVIĆ IZ SRPCA OBEĆANJA PRETVARA U DIJELA

srbac01 radojica vidovic odbornik u so srbacRadojica Vidović preporodio je svoje selo u Kukuljama, gde živi sa porodicom i bavi se poljoprivredom.

Dugačak je spisak aktivnosti koje je u svojoj sredini inicirao Vidović, bitno utičući na poboljšanje života svih meštana u ovom lijevčanskom selu. Najsvežiji primer je stavljanje pod krov društvenog doma od 500 kvadrata.

-Odavno se u Kukuljama zagovara izgradnja doma ali do sada nije bilo konkretnih aktivnosti. Letos smo formirali kulturno-umetničko društvo, podstakli sportske organizacije, često organizujemo predavanja o poljoprivredi, potom seoske zabave za mlade i za stare – objasnio nam je Radojica Vidović. On naglašava da Kukuljčani dobrovoljno rade na izgradnji doma.

Oni su u selu sakupili 25.000 KM a preostali deo utrošenih 150.000 KM donirali su Opština Srbac, Ministarstvo poljoprivrede i Vlada RS. Prethodno su u seoskoj školi renovirani toaleti, za šta u ovoj ustanovi najveće zasluge pripisuju upravo odborniku Radojici Vidoviću. Kažu da je to bitno promenilo uslove rada te eliminisalo mogućnosti zaraze.

-Pred početak školske godine apelovao sam na komšije da se svi zajedno uključimo i uredimo školu jer to treba našoj deci. Mnogi su se odazvali i sada svi imamo razloga za zadovoljstvo – kaže ovaj sagovornik „EuroBlica“ navodeći i druge akcije. Rekonstruisane su službene rostorije FK „Mladi Krajišnik“, asfaltirani tereni za rukomet, košarku i odbojku, podignute nadstrešnice na autobuskim stajalištima… Vidović je, smatraju njegove komšije, takođe zaslužan i za pokretanje folklornih i muzičkih sekcija, organizovanje više manifestacija, jačanje društvenih aktivnosti. srbac03 uskoro ce biti izgradjen dom za omaldinu u kukuljama

-U Kukuljama nedostaje još mnogo toga. Najvažnije nam je obezbeđenje pitke vode, izgradnja vodovoda, asfaltiranje seoskih puteva, uređenje infrastrukture u centru sela – smatra odbornik Radojica Vidović objašnjavajući da on time samo ispunjava obećanja od pre tri godine, kada je izabran za odbornika u srbačkoj Skupštini opštine. Posebno vrednim smatra jedinstvo svih meštana, bez obzira na stranačku pripadnost ili druge razlike među njima.

-Bolji život u Kuljama je naš zajednički interes. To su svi pravilno shvatili i razumeli, tako se i ponašaju. Nemamo nikakvih političkih tenzija i samo tako možemo uspeti. Uostalom, naša dela najbolje govore o nama – objašnjava Vidović suštinu svojih inicijativa.

Petica za Vidovića
Učenici i nastavnici u kukuljskoj školi kažu da je Radojica Vidović od njih zaslužio peticu za akcije koje je ovde organizovao.

0