VELIKO SRCE ZA TUĐU NEVOLJU

srbac03 pokloni za porodicu todorovic iz nozickogZa siromašne srbačke porodice, usamljene starce i bolesnu decu organizovane su mnoge humanitarne akcije. Time su Srpčani pokazali veliko srce za komšije u nevolji.

Opštinski “Crveni krst” podelio je pet šporeta na drvo socijalno ugroženim porodicama iz Kukulja, Inađola, Poveliča, Seferovače i Gornjih Srđevića. Ova organizacija takođe je sakupila 6.000 KM za lečenje petoro obolele dece. Sedmočlanoj porodici Velibora i Snježane Todorović iz Nožičkog koji sa decom žive u neuslovnom objektu, obezbeđen je građevinski materijal za kuću. Donator je Humanitarna organizacija “28. juni” iz Kanade. Todorovićima su pomogli i učenici Centra srednjih škola “Petar Kočić” iz Srpca donirajući zaradu sa turnira u malom fudbalu.

Duško Mitrić, Goran Plotan i Darko Lajić, članovi Boračke organizacije obezbedili su vredan paket hrane i drugih potrepština RVI Gojku Nožaniću iz Gornjih Srđevića. Osim toga borci su Gojku kupili poljoprivrednu mehanizaciju i alat vrednosti 1.250 KM.

-Sredstva je obezbedio Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida RS. To smatramo velikom podrškom – rekao je Goran Plotan, predsednik Odbora RVI Srbac. Udruženje RVI takođe je za 12 svojih članova obezbedilo ukupno 1.200 KM.

U humanim aktivnostima istakli su se mnogi pojedinci. Vesna Vrejić i Gorjana Mitrić predvodile su aktivnosti na izgrdanji kuće Lazaru i Milevi Radić iz Dvorina. Ranko Mačković iz Lepenice, zapolen u Švajcarskoj donirao je pakete za decu za posebnim potrebama iz Udruženja “Izvor”. srbac02 pomoc gradjevinski materijal za porodicu todorovic iz nozickog2

-Ovde su ljudi od davnina pomagali jedni drugima u nevolji, psoebno u vreme praznovanja i krsnih slava. Nije dobro imati punu trpezu a da komšija ili njegova deca gladuju – kazali su nam srbački donatori. Primer Mačkovića sledili su humanitarna organizacija „Most“ iz Banjaluke i Nenad Popović iz Prijebljega. Prnjavorčanin Željko Berić, poreklom iz Srpca poklonima je obradovao šestoro učenika specijalnog odelenja OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“. Plesni klub “Ritam” učestvovao je u humanitarnim programima u korist Stefana Samardžije, bolesnog dečaka iz Gradiške.

Nemački penzioner Vojko Aleksić uručio je 1.380 eura Udruženju “Izvor”. Ova sredstva prikupili su Srpčani koji rade u Špajeru (Nemačka) a akciju je, zajedno sa Aleksićem vodio Slobodan Pejić.srbac01 poljoprivredna mehanizacija za ratnog vojnog invalida gojka nozanica iz srdjevica

 Jedan slatkiš, jedno dete
Nevladina organizacija „Milenijum“ iz Srpca u saradnji sa Udruženjem građana „Cezar”, Centrom za socijalni rad, Crvenim krstom i Savetom učenika Školskog centra „Petar Kočić“ organizovala je akciju “Jedan slatkiš – jedno dijete”.

0