ZALJUBLJENA U MASKE I POZORNICU

LAKTAŠI – Posle oglašavanja zvono za završetak nastave u Osnovnoj školi „Mladen Stojanović“ u Laktašima, Andrea Mitrić (10), odlična učenica trećeg razreda, pažnju usmerava ka klovnovskim maskama i predstavama. Ona vršnjake ali i ostalu decu u školi i svome mestu zabavlja različitim veštinama, najviše figurama od balona koje sama pravi.


-Mama me šminka i sprema, to mi se baš dopada. Smeta mi kada mlađi brat dohvati šminku i razmrlja je svuda po kući. On tako kvari moje rekvizite i zubima buši balone. To mi je stvarno veliki problem ali znam da brat Aljša, koji je još beba, ne razume moje poslove – ispričala nam je maštovita Andrea koja sanja velike pozornice i burne apaluze. Sa ushićenejm priča o svojim nastupima i reakcijama publike.


-Imala sam nekoliko nastupa u školi, među učenicima. To je stvarno bilo uzbudljivo a ja sam imala veliku tremu. Mojoj učiteljici Ranki Bosančić dopali su se moji trikovi, to je za mene najvažnije.

Najviše sam naučila od starijih, nešto sam gledala na televiziji, na Internetu… Mnoge veštine tako sam zapamtila i u slobodno vreme vežbam, igram se, zabavljam sebe ali i druge – veli Andrea koja u vreme zimskih praznika ima mnogo obaveza. Ova vredna i uporna devojčica mašta da, kada poraste, postane modni dizajner. Pre toga ima druge obaveze i planove, priča da je mnogi zovu na rođendane, na podelu paketića a gostovala je i u nekoliko zabavišta… Njene impresije su zanimljive.

-Zaradila sam nekoliko velikih čokolada, dobila sam mnogo bombona, celu šerpu i još neke poklone. To znači da su se moji nastupi dopali deci i starijim ljudima jer su mi čestitali i nagradili me – ohrabrena je Andrea koja od Nove godine očekuje najviše dobrih ocena u školi, priželjkuje zanimljiva putovanja u svet čarolije, igre i zabave. Hvali se i humanitarnim akcijama u kojim je učestvovala ove godine.

-Poklonila sam svoje lutkice, igračke, neke haljinice i drugu odeću siromašnoj deci koja nemaju novca da sve to kuće. Oni su se mnogo obradovali poklonima a mene je to mnogo razveselilo – ispričala nam je Andrea Mitrić koja je, sa svojim ukućanima, bogato okitila novogodišnju jelku i celo dvorište koje noću blješti i svetluca.


0